Login urenregistratie (binnenkort beschikbaar)

Lang in de auto met een baby

Posted by Annelon in News | 0 comments

Richard en ik houden van op vakantie gaan en rijden vaak lange stukken in de auto op weg naar familie en vrienden in Groningen. Nu krijgen wij een kleintje en willen we vooral flexibel blijven.

Het bekende autostoeltje maxi-cosi is erg handig want past overal in en op, omdat die zo bekend is. Wat soms minder bekend is, is dat een kindje er maar maximaal 1,5 uur in mag zitten. Een pasgeboren kindje, het liefst, maximaal een half uurtje. Als je op vakantie gaat moet je dus om het 1,5 uur stoppen om vervolgens het kindje even uit de stoel te halen en te strekken. Het beste is om je baby liggend te vervoeren.

Ik ben wat gaan googelen en vond een super goed alternatief voor de maxi-cosi. De autoreiswieg! Geniaal! Wij hebben deze cadeau gekregen van mijn ouders. In een autoreiswieg mag een baby zo lang liggen als je wil.

Je hebt een autoreiswieg en je hebt een autoreiswieg combi. Wij zijn voor de tweede gegaan. Je kan de autoreiswieg combi veranderen in een stoeltje, zo kan je kindje er langer in zitten. De autoreiswieg kan je gebruiken tot je kind 10 kg is en de autoreiswieg combi tot 13 kg. Je doet er dus ook nog eens langer mee dan met een maxi-cosi. 13 kg is tot ongeveer 14 maanden. In een maxi-cosi kan een baby tot ongeveer 9 maanden.

Autoreiswieg zittendHet nadeel is dat je, je autoreiswieg niet op je kinderwagen kan klikken. Dit kan wel met een maxi-cosi en speciale adapters. Er bestaat wel een onderstel voor de autoreiswieg, maar dan moet je dus een extra onderstel kopen. De autoreiswieg is namelijk nog niet erg bekend in Nederland. In bijvoorbeeld Spanje heben de meeste mensen een autoreiswieg. Deze reiswieg zit vaak standaard op een kinderwagen die je daar koopt.

De autoreiswieg heb ik hier gekocht. Deze is van het merk Jané.

Met een maxi-cosi is niks mis, maar het lijkt mij voor een baby prettiger om tijdens lange autoritten te liggen. Voor een vakantie of weekendje weg kan je de reiswieg ook huren.

-x-

Annelon

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.